čtvrtek 3. dubna 2008

Asi začínám pronikat do ...

... hlubin, útrob, duše a tajů hybatele světem - peněz. Pomocí svého (sporožirového) účtu jsem snad poprvé "vydělal"! Měl bych si tu na blogu založit nějaké speciální téma o bankách a bankovnictví vůbec. Někdy v únoru jsem se tu rozepsal jak našetřit nějaké drobné a dnes pokračuji.
Na výpis z účtu se koukám nepravidelně - když se něco změní, upozorní mě telefon esemeskou (jak jsem při psaní tohoto článku zjistil - placenou). Přišlo to jednoho klidného večera (asi tři dny zpět), po klidném nerozhazovačném dni. Překvapil mě jakýsi pohyb na účtu. Ha! Hacker! Phising! Pharming! Zloděj! Lump! Kousej! Ale kdepak, to jen banka, tak jako každý měsíc hospodařila. Nejsem z toho vodvázanej, ale dejme tomu, nic lepšího tu (rozuměj v čr) nenajdu a můžu jen doufat, že se to s příchodem té nové mbanky alespoň trochu změní. Ale abych nepsal jen o svých tužbách.. Podíval jsem se tedy na ten výpis a kromě červených políček se na mě směje i jakési modré. To znamená zisk! Na druhý pohled (po rozkliknutí) jsem zjistil, že je to jakýsi kreditní úrok. Zjistil jsem, že vlastně ani nevím, co a za co to je - ostatním rozumím: z/do jiné banky, za služby ATM, ... ale kreditní úrok. Věrným čtenářům slibuji, že se to pokusím v nejbližší možné době vypátrat.
Z přiloženého obrázku je patrné, že jsem stále díky poplatkům v zisku záporném, ale i tento malý krůček pro banku, je velký pro mě.

0 komentářů: