středa 5. března 2008

Rock for People 2008

Už jen 120 dní zbývá do začátku dalšího, přesněji, 14. ročníku jednoho z největších festivalů v ČR - Rock for People. Jak vypadají přípravy a co se ví?

Kdy & kde?
Už podruhé se bude festival Rock for People konat na letišti v Hradci Králové, kam se festival po 12. ročnících přesunul z Českého Brodu - může za to nedostatek místa. Festival proběhne tradičně na začátku července: 3. - 5. 7. 2008 (a hádám, že 2. bude zase noc pro nedočkavce).

Kdo?
Počítejte s hromadou českých kapel. Malým překvapením by mohli být snad jen Kabáti. Jinak Vás jistě nezklamou Kryštof, Tata Bojs, Aneta Langerová, Coccotte Minute, Xavier Baumaxa & symfonický orchestr, Vypsaná Fixa, Tři sestry a Jaroslav Uhlíř (na první pohled zvláštní, ale na poslech parádní kombinace), Wohnout, Vladimír Mišík & ETC, Anna K., Bára Zemanová, Čankišou, Gaia Mesiah, a další..

Ze zahraničních kapel jsou zatím potvrzené:
Helmet - Page Hamilton, John Steiner, Henry Bogdan - zakládající, nyní už spolu nehrající, sestava HC kapely, která ovlivnila přístup mnoha lidí k tvrdé muzice. HC hudba s téměř jazzovými prvky. (link)
N.O.H.A. - duší německého projektu je pražský rodák, saxofonista, Filip Noha. Kapela na pódiu umíchá prvky popu, jazzu, breakbeatu a drum&bass. Na Rock for People přijedou spolu se španělskou zpěvačkou Minervou Diaz Perez, která s kapelou natočila jejich zatím poslední desku Die in your Life.
iO - krátký název, soulový zpěvák, tvrdá kytara, rytmika. Jak to jde dohromady? Prý je to nářez!
The Locos - jestli na Rock for People pojedu, pak se budu těšit právě na tuto kapelu. SKAkavá skupina vznikla po rozpadu španělských Ska-P jako další projekt frontmana Pipiho. Někteří fanoušci tvrdí, že jsou ještě energičtější než Ska-P.

Více kapel na stránkách festivalu: rockforpeople.cz

Za kolik?
březen - duben: 850,- Kč (+ poplatky předprodeje)
květen - červen: 950,- Kč (+ poplatky předprodeje)
na místě: 1100,- Kč
A jste-li student(ka), pak s ISIC kartou máte kilo (100,-) slevu. Dobrý ne?

Takže neváhejte...
...myslím, že to stojí za to a jako zahájení prázdnin je to super! Jen kdyby nepršelo...

0 komentářů: